e
sv

YKS Sınavı’na Nasıl Çalışılır?

13 Nisan 2021 20:18
avatar

Öğrenci Kürsüsü

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), üniversite hayali kuran öğrenciler tarafından iple çekilirken sınav stresi de her geçen gün artmaktadır. 26-27 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak sınava çok az bir zaman kalmıştır ve bunun kıymetini bilmek gerekmektedir. YKS’ye çalışan öğrencilere vereceğimiz tavsiyeler, umarız onların büyük başarılar elde etmesine yardımcı olur.

YKS’ye Nasıl Çalışılmalıdır?

  1.   YKS’ye hazırlık yaparken, her şeyden önce, temelinizin olmadığını düşünmeyin. Buraya kadar gelmeyi başardıysanız altyapınız var demektir. Kendinize güvenirseniz gerisi mutlaka gelecektir. Size düşen temel oluşturmak değil bu temelin üzerinde eksiklerinizi tamamlamak ve kendinizi geliştirmektir.
  2. Hangi konularda yetersiz olduğunuzu belirleyerek onlara yönelin. İyi bildiğiniz konuları da tekrar edin ve sorular çözerek pekiştirin. Ancak zorlandığınız derslere daha fazla zaman ayırın.
  3. Online videolardan, piyasada bulunan kitaplardan faydalanın. Ne kadar çok kaynaktan yararlanırsanız o kadar iyidir. İhtiyaç duyuyorsanız online özel ders almak için ailenizin desteğini talep edebilirsiniz.
  4. Verimli olamadığınızda, testlerdeki yanlış sayılarınız fazla çıktığında ümitsizliğe kapılmayın. Unutmayın ki başarının formülü pes etmemekte gizlidir.
  5. YKS’ye nasıl çalışmalıyım? diye düşünüyorsanız planlı olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Kendinize günlük, haftalık ve aylık bazda çalışma programları hazırlayarak bunların dışına çıkmamalısınız. Tabii ki bu, hep derslerle meşgul olacağınız ve hiç eğlenmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Çalışırken ara vermeli, boş zamanlarınızı sizi eğlendirecek şeylerle değerlendirmelisiniz. Böylece derslerden bıkmaz, daha yüksek motivasyon elde edersiniz.
  6. Hedefinizi belirleyin. Üniversitelerin ve bölümlerin taban puanlarına, başarı sıralamalarına bakarak bu doğrultuda bir yol haritası çizin. Zor bir bölümü kazanmak istiyorsanız daha çok çalışmanız gerekir fakat bunu, her gün çalışma sürenizi biraz daha artırarak, aşama aşama gerçekleştirebilirsiniz.

YKS Çalışma Tüyoları

  1. YKS verimli çalışma için, her çalıştığınız konudan sonra muhakkak onunla ilgili test çözün. Bu, öğrendiklerinizin kalıcı olmasını sağlar ve bilgilerinizi pekiştirir.
  2. Deneme sınavları ve genel tekrar testleri çözün. Önceki yıllarda çıkan soruları çözmeyi ihmal etmeyin. Böylece soru kalıplarına âşinâlık oluşacaktır ve sınavda karşınıza çıktığı zaman daha kolay çözmeniz mümkün olacaktır.
  3. Erteleme alışkanlığından vazgeçin.
  4. Bir gün çalışamazsanız sonraki gün daha fazla çalışarak bu eksikliği telâfi edin.
  5. Kendinize bir rutin oluşturun. Her gün erken kalkmaya, okula gidiyormuş gibi derse ciddiyetle hazırlanmaya gayret edin.
  6. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.’ sözü gereğince, düzenli spor yapmayı ihmal etmeyin. Böylece kendinizi bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan iyi hissedersiniz. Ayrıca sağlığınıza, beslenmenize, iyi uyumaya da dikkat edin.
  7. Mümkün olduğu kadar kitap okumaya çalışın.

YKS Kitap Önerileri 2021

Aşağıdaki liste, güncel kaynaklar göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. 2021 müfredatına ve ÖSYM’nin yeni sınav formatına uygun olan bu kitaplardan ihtiyacınıza göre birini veya birkaçını tercih ederek performansınızı artırabilirsiniz:

  • Tonguç Akademi Yayınları – Paragrafik
  • Fides Yayınları – %100 ÖSYM Soru Tipleriyle Paragraf
  • Arı Yayıncılık – Taktiklerle Paragraf
  • Hız ve Renk Yayınları – Paragraf Hız Soruları
  • Arı Yayıncılık – Paragrafın Ritmi
  • Antrenman Yayıncılık – Hiç Problem Değil
  • Tonguç Akademi Yayınları – Problematik
  • Şenol Hoca Yayınları – Çıtır Çerez Problemler
  • Yüzde Yüz Yayınları – ÖSYM Tadında Güncel Problemler
  • Acil Yayınları – Acil Matematik Problemler

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

YKS Sınavı’na Nasıl Çalışılır?