e
sv

Robotik Kodlama Nedir?

16 Mayıs 2021 16:16
avatar

Öğrenci Kürsüsü

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Robotik kodlama nedir; elektronik, bilgisayar ve uzay bilimlerinin tümünü kapsar. Makine kontrol sistemlerinin ortak bir çalışma alanında yazılım kodlarını kullanarak makineler arası iletişimin sağlanmasına robotik kodlama denmektedir. Bu sistemde kullanılması için mekanizmaların tasarlanması, elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerin sağlanması ve uygun koşullarda çalıştırılması amacıyla oluşturulan belirli kodlar bulunur. Robot veya bilgisayarların arasında kurulan iletişim anlamına gelen bu uygulama zihni rahatlatan ve yaratıcı faaliyetler yapılmasına destek olan bir uygulamadır.

Robotik Kodlama ile Neler Yapılabilir?

Robotik kodlama kullanılarak desen, görsel tasarım, matematik, makine ve elektrik mühendisliği alanlarında işlem yapılabilme şansı bulunur. Önemli olan robotik kodlama yapacak olan robota gerekli kodların ve görsellerin verilmesidir. Robotik kodlamada bilgisayar veya robota oluşturulan programı okuması ve yapılması gerekenleri anlaması talimat şeklinde verilir.

Robotik Kodlama Nasıl Yapılabilir?

Robotik kodlama nedir ve ne gerekir; kodlama yapabilmek için bir bilgisayar veya robota öncelikle yapacağı bir görevin tanımlanması gerekmektedir. Sonrasında bu görevin yapılması için gereken kodları yazmanız gerekir. Sonucu alabilmek için bu kodun bilgisayara iletilmesi ve izlenmesi gerekir. Süreçler birbiriyle bağlantılı olarak işlemektedir. Her yaştan kişinin yapabileceği bir alan olmasına rağmen erken yaşlarda bu becerinin kazandırılması çocuklar için çok faydalı bir süreç olmaktadır.

Robotik Kodlamayla Kazanılan Beceriler

Robotik kodlama öğrenen çocuklarda analitik düşünme becerisi gelişmektedir. Çocukların problemlere olan yaklaşımları değişir. Problemi çözme biçimleri gelişerek devam eder. Yaşananlar ve olaylar arasında daha rahat bağ kurabilmesini ve yorumlama yapmasına imkân verir. Yaratıcı düşünme becerileri hayatın her alanında kullanılacak önemli bir gelişim sürecidir. Çocuklara küçük yaşlarda verilen robotik kodlama ile makinelerin çalışma prensiplerini anlama şansı sunulmuş olur. Hayatta daha sistematik düşünme bilincine erken yaşta ulaşması sağlanır. Bu sayede çocukların gelişimsel olarak zamanla edinebilecekleri konular daha erken yaşlarda bilinç düzeyine ulaşır.

Öğrenci Kürsüsü Editör

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Robotik Kodlama Nedir?