e
sv

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ OKUMAK (Buse Eryaş)

15 Şubat 2021 21:31
avatar

Öğrenci Kürsüsü

  • e 1

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Merhaba arkadaslar ben Buse, elektrik elektronik mühendisliği 4. Sınıf öğrencisiyim. Sizlere bölümüm hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Elektrik elektronik mühendisliği aklınıza gelen tüm elektronik cihazların tasarımını,güvenliğini, üretimini yapabilir. Elektrik, enerji,yazılım,haberleşme,yapay zeka, robotik gibi alanlarda çalışabilir. Kısacası çok kapsamlı bir bölümdür. İyi bir matematik ve fizik bilgisi gerektirir. Fakat bu gözünüzü korkutmasın üniversitede ki eğitiminiz lisedekinden farklıdır ve disiplinli bir çalışma öğrenmeniz için yeterli olacaktır. Bölümün çoğunluğu erkeklerden oluşmakta bunun nedeninin önyargı olduğunu düşünüyorum. Elektrik elektronik mühendisi denilince akla gelen; şantiye de çalışan, elektrik direklerini tamir eden kişi olarak düşünülüyor. Tabi ki bunlarda işimizin bir parçası fakat yukarıda saydığım gibi bölüm çok kapsamlı ve herkes kendine uygun buldugu alana yönelebilir.

Üniversite hayatı önemlidir fakat hayalinizde ki bir iş için sadece üniversite de okumak yetmez. Kendinizi geliştirmek için meslektaşlarınız olacak kişilerle beraber konuşmalı, tartışmalı, yeni şeyler öğrenmelisiniz. Örneğin yazılım alanında ilerlemek istiyorsanız C, C++,C#, Java, Python gibi programlama dillerini öğrenmelisiniz. Tasarım alanında ilerlemek isteyenler için; Elektronik Tasarım, 3D Tasarım, 2D Tasarım da kullanabileceğiniz birkaç program size fayda sağlayacaktır. Bunlardan bazıları; elektronik tasarım için Eagle, Proteus. 2D tasarım için Sketchup, Autocad, After effects. 3D tasarım için 3ds max, Blender, Maya, Fusion 360, Solidworks. Bu programlar sıkça kullanılan programlar, yararlı olacaklarını düşünüyorum ve sizlere de öneriyorum.
3ds Max, Blender, Maya,After effects ile oyun, animasyon,karakter tasarımı gibi çeşitli uygulamalar yapabilir bu sektörlerde ilerleyebilirsiniz.
Enerji elektrik alanında ilerlemek isteyenler için Autocad, Power World Simulator programları önerebilirim.

Arkadaşlar kısaca sizlere bölümü tanıtmaya, yararlı olacağına inandığım birkaç programın kullanıldığı yerleri anlatmaya çalıştım. Umarım yararlı bir metin olmuştur. Size son bir tavsiyem var, gönlünüzde ki mesleğin peşinden gidin o zaman size yük gibi gözüken şeyler hobiniz haline gelir ve severek yaparsınız. Unutmayın mesleğiniz ölene kadar sizinle. Her pazartesi sendrom yaşayarak yıllarınız geçmesin. Zorluklar sevince kolaylaşır. Teşekkürler, sağlıcakla kalın.

Buse Eryaş

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ OKUMAK (Buse Eryaş)